Rotterdam maakt afspraken over veiligheid motorboten

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Havenbedrijf Rotterdam heeft afspraken gemaakt met vier bedrijven die vaartochten met snelle motorboten op de Maas aanbieden. De afspraken gaan vooral over de veiligheid en orde op het water; op de hoofdvaarwegen in Rotterdam geldt geen snelheidslimiet.

Het gaat om de bedrijven Dolphin Maritime Netherlands, Ron Meijer Marine Services, Stichting Offshore events en Wielders Management BV.

Beheersbaar houden
Het Havenbedrijf vindt het een goede zaak dat het havenwater ook wordt gebruikt voor recreatie. Daarom ondersteunt het ook activiteiten op het gebied van de cruisevaart voor zowel zee- als binnenvaart. Maar het wil wel de komst van de nieuwe vaarwatergebruikers beheersbaar houden en de veiligheid zo goed mogelijk waarborgen.

Afspraken snelle motorboten
De afspraken gaan met name over de status van het vaartuig en de uitrusting, de bemanning en het vaargedrag. (Rijks)havenmeester René de Vries van het Havenbedrijf Rotterdam: ‘Bemanning moet zich verantwoordelijk gedragen als goed vaarweggebruiker. Vaartuigen moeten bijvoorbeeld aan de goede zijde van het vaarwater varen en in geen geval hinder veroorzaken of andere vaarweggebruikers in gevaar brengen. Ook het gebruiken van hek- of boeggolven van binnenvaartschepen vanwege de spectaculaire gevolgen zijn uit den boze.’

De maatregelen gelden alleen voor de Rotterdamse hoofdvaarwegen, want recreatievaart is niet toegestaan in de havenbekkens. De afspraken zijn gemaakt voor de duur van een jaar, daarna worden de afspraken gevalueerd.

Bron: Havenbedrijf Rotterdam

 
Auteur: Marieke Hut

Motorboten op de rivier

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.