Rotterdam breidt personenvervoer over water uit

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Vanaf 1 maart is er een oeververbinding tussen Merwe-Vierhavens en RDM/ Heijplaat vv. Na drie maanden wordt besloten of er structureel personenvervoer over water komt tussen de twee Rotterdamse havengebieden.

De gebruikers van de shuttle kunnen een dagelijkse reistijd winst behalen die kan oplopen tot meer dan een uur per dag.

Korte reisafstand
De reisafstand wordt met zo’n 20 kilometer per dag verkort en de files op A15, A20 en de Beneluxtunnel zijn te vermijden. Zowel aan de Marconistraat/Europoint als op Heijplaat/RDM Campus zijn gratis parkeerplaatsen en een fietsenstalling beschikbaar. De wachttijden zijn minimaal, de shuttle is altijd op tijd en deelname kan vrijwel kostenneutraal plaatsvinden, zowel voor werkgever als werknemer.

Stadshavens Rotterdam
Stadshavens Rotterdam (een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam N.V.) transformeert geleidelijk oude havengebieden naar een stedelijke omgeving, waarin stad en haven opnieuw worden verbonden. Daarbij geldt een dubbele doelstelling: versterking van de economische structuur van stad en haven, en het scheppen van aantrekkelijke en hoogwaardige woon- en werkmilieus.

Bron: gemeente Rotterdam

 
Auteur: Marieke Hut

Van haven naar haven met de Rotterdamse aqualiner

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.