Roermond vervangt het parkeerverwijssysteem

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De gemeente Roermond gaat het verouderde parkeerverwijssysteem (PVS) vervangen voor een parkeer route informatiesysteem (PRIS).

De ring rondom het centrum wordt heringericht op eenrichtingsverkeer en de gemeente grijpt deze werkzaamheden aan om ook het parkeerverwijssysteem te vernieuwen.

Geen zoekverkeer naar Designer Outlet Center
Het huidige PVS dateert nog uit de tijd dat er geen eenrichtingsverkeer en geen Designer Outlet Center (DOC) was in Roermond. Dit winkelgebied trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. Het winkelend publiek parkeert ook in parkeergarages rondom het centrum van de stad. Het PRIS moet zorgen voor minder zoekverkeer, kortere wachtrijen voor het DOC en een evenwichtigere bezetting van de aangesloten parkeervoorzieningen. In het systeem worden de borden gedimensioneerd op de rijsnelheden van 50 tot 100 km/uur.

DTV Consultants ontwikkelt voor het PRIS samen met de gemeente Roermond. Planning is dat de aanbesteding in het eerste kwartaal van 2014 plaatsvindt.      

 
Auteur: Joske van Lith

Het huidige parkeerverwijssysteem in Roermond wordt vervangen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.