Roermond deelt best practices mobiliteitsmanagementprojecten

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De gemeente Roermond loopt voorop met een mobiliteitsfonds waaraan het bedrijfsleven meebetaalt, zo bleek tijdens een Europese kennisuitwisseling over mobiliteitsmanagement op 15 mei in Roermond. Zo’n 50 mensen van met name gemeenten uit Limburg luisterden naar voordrachten over onder andere Birmingham en Maastricht.

De organisator zelf, de gemeente Roermond, trok de meeste aandacht met het mobiliteitsfonds (zie ook eerder bericht in Verkeerskunde 3/2013) . In samenwerking met acht bedrijfsinvesteringszones (BI-zones) heeft de gemeente een mobiliteitsfonds opgericht. Deze publiek-private samenwerking, waarbij bedrijfsleven meebetaalt aan het verbeteren van de bereikbaarheid van de stad, is voor Nederland bijzonder. In Engeland is deze betrokkenheid van het bedrijfsleven gewoner.

Birmingham
Wesley Sedham van Centro uit Birmingham noemde enige successen als gevolg van de samenwerking op mobiliteitsgebied met het bedrijfsleven. Zo is het gelukt om alle bewegwijzering in Birmingham, inclusief die van alle vervoersbedrijven een uniform uiterlijk te geven.

Europees project Involve
Dagvoorzitter Jan Willem Boots van ingenieursbureau Kragten noemde het een interessant congres, waar alleen de opkomst iets tegenviel. Het congres in Roermond is onderdeel van Involve, een Europees samenwerkingsproject waarin 11 Europese regio’s de publiek-private samenwerking in mobiliteitsmanagement willen bevorderen. Dit gebeurt door het uitwisselen van good practices tussen de projectpartners. De Erasmus Universiteit Rotterdam en de gemeente Roermond zijn Nederlandse deelnemers in dit project.

 
Auteur: Roermond

In Roermond kwamen internationale deelnemers bijeen om best practices te delen die zijn ontwikkeld vanuit het Europese mobiliteitsmanagementproject Involve

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.