Roamler wint Rijkswaterstaat Award

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Roamler heeft de Rijkswaterstaat Award in de wacht gesleept met het project 'De kracht van de automobilist'.

Dat werd 15 januari bekend tijdens de Rijkswaterstaat Marktdag.

Het project van Roamler werd tot winnaar uitgeroepen omdat het inspeelt op het gebruikmaken van de kracht van de samenleving en vanwege de snelheid van het concept: een goed voorbeeld van een vernieuwende manier om snel en gemakkelijk aan informatie te komen.

Winnend project
Het project betreft het onderzoek naar 331 verzorgingsplaatsen door een grote groep gebruikers van smartphones. In het drukste weekend van de zomervakantie is deze mobiele community gevraagd naar hun beleving van de verzorgingsplaatsen. Binnen twee dagen is 95 procent van de verzorgingsplaatsen bezocht.

Dit biedt kansen voor de toekomst. Deze app van Roamler heeft Rijkswaterstaat geholpen om snel aan specifieke openbare informatie te komen. Rijkswaterstaat heeft in korte tijd een goed beeld gekregen van wat automobilisten belangrijk vinden bij de verzorgingsplaatsen. Zo kunnen verbeteringen worden doorgevoerd om de klantwaarde op korte termijn te vergroten.

Overheidsorganisatie 2.0
Een paar maanden geleden is Rijkswaterstaat uitgeroepen tot Overheidsorganisatie 2.0 van 2012 vanwege de activiteiten op het gebied van mobiele communicatie, zowel interne als externe social media. De winnaar geeft op een mooie nieuwe manier invulling aan de mogelijkheden die dit medium biedt.

Rijkswaterstaat Award
De Rijkswaterstaat Award is een onderscheiding voor opdrachtnemers die een bijzondere prestatie hebben geleverd. Rijkswaterstaat reikt de award jaarlijks uit. Dit jaar werden er zes projecten genomineerd, onderverdeeld in de categorieën: Kennis, Verbinding of Vernieuwing.

 
Auteur: Joske van Lith

Wiggert de Haan (R) van Roamler kreeg de Rijkswaterstaat Award van Cees Brandsen van Rijkswaterstaat

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.