Rijnbrug Rhenen krijgt tidal flow

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De Rijnbrug tussen Rhenen en Kesteren krijgt definitief een tidal flow; een tijdelijke wisselstrook, waarbij afhankelijk van de verkeersdruk de rijrichting van deze extra strook wordt gewisseld. De tidal flow wordt gerealiseerd om de doorstroming over de brug en de N233 te verbeteren en voor een betere bereikbaarheid van FoodValley en Rivierenland.

Dat hebben de provincies Utrecht en Gelderland, Rijkswaterstaat, de regio’s FoodValley en Rivierenland en de gemeenten Buren, Neder-Betuwe, Veenendaal, Wageningen, Ede en Rhenen samen besloten. De afspraken rondom de realisatie van de tidal flow zijn vastgelegd in een bestuursovereenkomst, die in het voorjaar wordt voorgelegd aan betreffende Raden en Staten.

Remco van Lunteren, gedeputeerde provincie Utrecht: ‘Het feit dat het hier dagelijks vast staat schaadt de economie en bezorgt veel overlast. Daarom ben ik blij dat we nu een belangrijke stap zetten om het verkeer weer in beweging te brengen.’

Aanpassingen op korte termijn

Binnenkort wordt onderzocht welke aanpassingen er op de hele korte termijn op en rondom de brug kunnen worden gedaan, zodat er voor de realisatie van de tidal flow in 2016 al sprake is van een verbetering.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

De Rijnbrug tussen Rhenen en Kesteren krijgt definitief een tidal flow.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.