Rijkswaterstaat: animatie van verhoging Galecopperbrug A12

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Een technisch hoogstandje: de Galecopperbrug die het verkeer op de A12 bij Utrecht over het Amsterdam-Rijnkanaal leidt, wordt versterkt en in het midden 90 cm verhoogd. De werkzaamheden zijn eind 2013 gestart en duren tot eind 2015. Het wegverkeer krijgt in twee periodes te maken met ernstige verkeershinder. Rijkswaterstaat geeft in een animatiefilmpje aan hoe de werkzaamheden verlopen.

De werkzaamheden aan de brug maken vierlaagscontainervaart mogelijk op het Amsterdam Rijnkanaal, nu is dat nog mogelijk voor drielaagscontainervaart. Bovendien kan de brug na de werkzaamheden weer zo’n 30 jaar mee. De kosten voor dit project bedragen 80 miljoen euro. In een animatiefilmpje worden de werkzaamheden gefaseerd in beeld gebracht.

Ernstige verkeershinder
Het wegverkeer krijgt in twee periodes te maken met ernstige verkeershinder. De eerste periode start dit jaar in de bouwvakvakantie en duurt tot medio november. In dit tijdvak wordt het zuidelijke wegdek verzwaard. Vanaf voorjaar 2015 wordt het noordelijke wegvak aangepakt.  Tijdens deze periodes wordt het verkeer via een verkeersmanagementsysteem over 5 versmalde rijstroken per rijrichting over de brug gestuurd en wordt de snelheid verlaagd naar 90 km/uur voor het doorgaande verkeer en 70 km/uur voor afslaand verkeer.

Eind 2015 is de Galecopperbrug op de A12 versterkt en in het midden 90 cm verhoogd. Daarmee kan de brug weer 30 jaar mee en wordt vierlaagscontainervaart mogelijk op het Amsterdam-Rijnkanaal

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.