RIJ2OP5 : vaker op de fiets naar het werk

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Tw
Twee dagen per week met de fiets naar het werk in plaats van met de auto. Dat is de boodschap van de fietsstimuleringscampagne RIJ2OP5, een gezamenlijk initiatief van de Fietsersbond en VNM.

RIJ2OP5 is een platform dat met én door bedrijven, fietsen naar het werk stimuleert.  

De doelgroep bestaat uit medewerkers die vooral met de auto naar het werk gaan, maar eigenlijk wel weten dat ze ook af en toe beter de fiets kunnen pakken. Het platform wil duidelijk maken dat één of twee keer per week fietsen al een groot verschil maakt, als het gaat om bijvoorbeeld voldoende bewegen, bereikbaarheid van steden of de uitstoot van fijnstof.

 

Naast een communicatiecampagne kunnen deelnemers ook gebruikmaken van een fietsservice met onder meer een pech-onderweg-service, persoonlijke reisadviezen en een proef met elektrische fietsen.

 

Proef

De campagne start dit voorjaar als pilot in Amersfoort en Utrecht-West. Intentie is om de campagne in 2010 en 2011 in de hele provincie Utrecht uit te rollen. Ook wordt er gekeken naar uitrol van de campagne in andere regio's  en een formule voor bedrijven die niet zijn aangesloten bij een (mobiliteits)platform.

 
Auteur: Joske van Lith

Deelnemers kunnen via een fietsrouteplanner van de Fietsersbond hun fietsroute uitstippelen van huis naar werk

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.