Return Bob in de sportkantine

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De provincie Zuid Holland trapt op 23 maart een tweede campagne Bob in de sportkantine af.  Het succes van een landelijke pilot uit 2012, is aanleiding om deze specifieke Bob-campagne verder uit te rollen over de provincie Zuid-Holland en andere provincies. Vorig jaar reden dankzij de campagne bijna 10 procent meer mensen na bezoek aan de sportkantine nuchter naar huis in de pilotregio’s.    

Het overgrote deel van de automobilisten (75 procent) stapt na het bezoek van de kantine nuchter achter het stuur, maar uit landelijk uitgevoerd onderzoek in 2011 blijkt dat circa 10  tot 15 procent toch de wettelijke limiet overschrijdt. Tijdens de pauze van een regionale korfbalderby geven Wilco Scheurwater, ambassadeur verkeersveiligheid van de regio Drechtsteden en wethouder verkeer en vervoer in de gemeente Papendrecht het startsignaal voor de campagne in de regio Drechtsteden.  Met deze campagne beogen de samenwerkende overheden, politie, sportbonden en de sportclubs in de regio te bereiken, dat alle sporters en supporters na het bezoeken van de kantine nuchter achter het stuur stappen of een Bob-afspraak maken.

Bob krijgt van maart tot en met begin juni extra aandacht in de sportkantines van voetbal-, hockey-, tennis- en korfbalclubs in drie Zuid-Hollandse regio’s. Naast de regio Drechtsteden wordt de campagne ook gehouden op Voorne-Putten en de regio Westland / Midden-Delfland. In het najaar gaat de Bob-campagne naar de regio’s Holland-Rijnland en Midden-Holland. In totaal worden dit jaar ruim 350 sportclubs bereikt.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.