Rem op e-bike door gebrek aan stallingsplekken

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Veel mensen willen wel een e-bike maar beginnen er toch niet aan. Niet vanwege de prijs of bijvoorbeeld het onderhoud. Wel door de moeite die het kost een plek in de stalling te vinden, zo meldt Fietsberaad.

Het stallingsprobleem is gesignaleerd in stadsdeel Amsterdam West. Tot eind 2012 zijn daar pilots uitgevoerd onder het motto 'de e-bike, proberen is overtuigen'.

Enthousiast over e-bike
Via één van de pilots konden bewoners voor 10 euro per week een e-fiets uitproberen. Over de gehele looptijd van 20 weken stapten 51 deelnemers gebruik van deze actie. Een tweede project is uitgevoerd met twee grote werkgevers in stadsdeel West, Stichting Spirit en Amsta. Hier probeerden 93 mensen een e-fiets uit. Eerder al werden 10 e-fietsen beschikbaar gesteld aan medewerkers van stadsdeel West. Uiteindelijk zijn met deze drie acties 271 personen bereikt. De reacties van de deelnemers zijn overwegend positief.

Geen inpandige stalling
Veel deelnemers aan de pilots overwegen een e-bike te kopen. De fietsen zijn relatief duur en mensen willen deze logischerwijs niet buiten op straat parkeren. Veel inwoners van stadsdeel West beschikken niet over een inpandige stalling voor hun fiets en zien daarom af van de aanschaf van de e-bike, zo constateert het stadsdeel in een notitie over maatregelen die in het kader van Slimmer Reizen zijn genomen. Het stadsdeel heeft geen kant-en-klare oplossing voor dit probleem.

Bron: Fietsberaad

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.