Reizigers krijgen op verzoek extra busritten vanuit Hoeksche Waard

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Op
Op verzoek van reizigers biedt  Arriva met ingang van 8 januari extra reismogelijkheden in de avond- en weekenduren aan vanuit de Hoeksche Waard naar twee bestemmingen in Rotterdam.

‘Verzoeken om aanpassingen in de dienstverlening, zoals deze uitbreiding van de  dienstregeling, komen bij onze klantenservice binnen via reizigers of worden aangedragen via werkoverleggen van chauffeurs’, legt de woordvoerder van Arriva uit. ‘Per lijn inventariseren we de mogelijkheden en bekijken we met onze vervoerarchitecten de mogelijkheden. De individuele vraag moet natuurlijk altijd een collectief belang hebben, want openbaar vervoer is en blijft een collectief geheel.’ Arriva heeft in de regio Hoeksche Waard een ontwikkelfunctie. Dat betekent dat de vervoerder samen met de provincie Zuid-Holland voortdurend bezig is om het aanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de klantvraag. De recente uitbreiding in de Hoeksche Waard betreft extra ritten in de avonduren en op zaterdag en zondag van de buslijn (163) naar het Maasstad Ziekenhuis en Station Lombardijen in Rotterdam. In de huidige situatie rijdt de buslijn alleen op werkdagen en alleen overdag. Omdat het ziekenhuis ook ’s avonds en in het weekend bezoekuren heeft, werd een directe busverbinding met de Hoeksche Waard door reizigers erg gemist.

De lijn 163 gaat nu ook ’s avonds en in het weekend ieder half uur of heel uur rijden. Arriva introduceerde de lijn 163  bij de start van de concessie  in 2008. Alle buslijnen gingen destijds van de Hoeksche Waard naar Rotterdam Zuidplein, waar reizigers kunnen overstappen op de metro.

 

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.