Regiotaxi Gelderland geeft bindend ov-advies

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Op 1 augustus veranderen de spelregels van Regiotaxi Gelderland voor reizigers die niet over een reispas met een Wmo-indicatie beschikken.

Eén op de tien reizigers van de regiotaxi heeft een ov-pas. Zij ontvangen bij het reserveren van een rit een ov-advies als het reizen met het gewone openbaar vervoer een goed alternatief is. Dit ov-advies is nu bindend.

Deze maatregel is nodig om de regiotaxi ook in de toekomst beschikbaar te houden voor ov-reizigers die te ver van een bushalte wonen of naar een bestemming moeten die niet met het openbaar vervoer bereikbaar is. Als de reiziger toch de rit met de regiotaxi wil maken, dan betaalt hij het reguliere tarief voor de rit (3,90 euro in plaats van 2 euro per zone).
 
Ov als alternatief
Om te bepalen of de gevraagde verplaatsing per openbaar vervoer kan worden gemaakt, gebruikt Regiotaxi Gelderland de nationale reisplanner van 9292. Een ov-verbinding wordt als alternatief beschouwd als:

- de looptijd van of naar de dichtstbijzijnde bushalte niet meer dan 10 minuten (circa 600 meter) is
- er sprake is van maximaal 1 overstap
- de reistijd in het ov voor een korte rit (1 of 2 zones) hooguit 15 minuten langer duurt dan dezelfde rit met de taxibus. Voor ritten van 3 of meer zones mag dat hooguit 30 minuten zijn
- de reis per ov ligt tussen een kwartier vóór en drie kwartier na het door de reiziger gewenste vertrektijdstip.

Alleen voor ov-pashouders Regiotaxi Gelderland
Het verplichte OV-advies is niet van toepassing op de reizigers met een Wmo-reispas. De nieuwe spelregels gelden alleen voor Regiotaxi Gelderland. Deze rijdt in de regio's Achterhoek, Rivierenland, De Vallei, de Noord-Veluwe en de Stedendriehoek.

 
Auteur: Joske van Lith

Reizigers die niet over een reispas met een Wmo-indicatie beschikken, krijgen nu bindend ov-advies van Regiotaxt Gelderland

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.