Regio Utrecht wil omvangrijk tramnetwerk

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Er moet een omvangrijk tramnetwerk komen in de stadsregio Utrecht vanwege de groeiende behoefte aan openbaar vervoer. Dat heeft het dagelijks bestuur van Bestuur Regio Utrecht geconcludeerd. Indien het algemeen bestuur instemt met het voorstel, zal het tramnetwerk tussen 2012 en 2040 geleidelijk worden aangelegd.

Een tramnetwerk is nodig omdat het openbaar vervoer naar gebieden met veel bedrijven onder druk staat. Daarnaast wordt een groeiend inwoneraantal van de stadsregio verwacht, van 600.000 inwoners nu naar 800.000 inwoners in 2040. Om ook in de toekomst het stedelijk gebied leefbaar en economisch vitaal te houden, is de aanleg van een omvangrijk tramnetwerk noodzakelijk. Zo is het mogelijk om sneller en schoner meer reizigers te vervoeren.

 

Het tramnetwerk zal niet in één keer kunnen worden gerealiseerd. Er is nog veel onderzoek nodig naar de exacte tracés. Ook is nog overleg nodig met andere overheden en het bedrijfsleven over de financiering.

 

In Bestuur Regio Utrecht werken negen gemeenten samen aan de bereikbaarheid, leefbaarheid en economische ontwikkeling van de regio Utrecht. Binnen de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Maarssen, Nieuwegein, Utrecht, Vianen en Zeist is Bestuur Regio Utrecht verantwoordelijk als openbaar-vervoerautoriteit voor het openbaar vervoer per tram, bus en regiotaxi.

 
Auteur: Joske van Lith

Met ingang van 14 december wordt de spitstram, de Weense tram, ingezet in Utrecht tijdens de avondspits.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.