Regio Twente financiert 7 nieuwe tracés fietssnelweg F35

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Regio Twente geeft 6,8 miljoen euro – inclusief 2,4 miljoen rijkssubsidie-  voor de aanleg van zeven deeltracés van de fietssnelweg F35. De betrokken gemeenten, Hellendoorn, Wierden, Almelo, Borne, Hengelo en Enschede, dragen zelf 3,2 miljoen euro bij. De lengte van de zeven tracés is 8,3 km.

De Fietssnelweg F35  is hét fietsproject van Regio Twente. In samenwerking met acht Twentse gemeenten werkt Regio Twente aan een non-stop snelle en comfortabele fietsverbinding tussen Nijverdal en Enschede, met zijtakken Enschede-Oldenzaal en Almelo-Vriezenveen. De aaneengesloten tracés, die samen een lengte hebben van circa 60 kilometer, vormen de belangrijkste bovengemeentelijke fietsverbindingen en moeten bijdragen aan het terugdringen van autokilometers.

Na het gereedkomen van de zeven deeltracés zijn belangrijke delen van de F35 klaar. Op een paar delen na kunnen fietsers van Borne-station via Hengelo naar Enschede over de F35. De ambitie is om de F35 in 2020 gereed te hebben. Naast bereikbaarheid dient de F35 ook duurzaamheidsdoelstellingen van Regio Twente en de 14 Twentse gemeenten en fietsen bevordert de gezondheid.

Groot overstappotentieel in Twente
De F35 zorgt voor een veilige, snelle en comfortabele fietsverbinding tussen de Twentse steden en naar de stedelijke centra. Het potentieel is groot omdat Twente een zogenoemd ‘daily urban system’ is: 90 procent van de verplaatsingen van de Twentenaren blijft binnen Twente. Daarbij gaat het om verplaatsingen van en naar het stedelijk gebied of tussen de steden onderling en dit zijn vaak verplaatsingen binnen fietsbare afstand.

Een andere ontwikkeling is die van de opkomst van de e-fiets. In Twente gaat 2 procent van het woon-werkverkeer met de e-fiets . In Hengelo is dit al zelfs 6 procent. De e-fiets vraagt meer van de fiets infrastructuur door de hogere snelheid waarmee wordt gefietst .

De opkomst van de e-fiets vraagt meer van de fietsinfrastructuur door de hogere snelheid waarmee wordt gefietst .

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.