Regio Amsterdam sluit Green Deal voor elektrisch rijden

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Minister Schultz en gedeputeerde Elisabeth Pos (provincie Noord-Holland) hebben een Green Deal ondertekend om de groei van elektrisch vervoer in de Amsterdamse regio te versnellen.

De Green Deal draagt bij aan het doel om in twee jaar tijd honderden nieuwe oplaadpunten in de regio aan te leggen, met snellaadpunten langs snelwegen en accuwisselstations. Daarnaast gaat de regio stimuleren dat bedrijven en overheden sneller elektrische auto’s in hun wagenpark opnemen.

Metropoolregio Amsterdam Elektrisch

Met de Green Deal komt 300.000 euro beschikbaar om het project Metropoolregio Amsterdam Elektrisch (MRA-E) te versterken. De focus eerst op het vervangen van dieselauto’s die in de regio veel kilometers maken, zoals taxi’s, bestelauto’s en de vloot van lokale overheden. Daarnaast wordt onderzocht of een proef kan worden gedaan met elektrische bussen in het openbaar vervoer. De focus op zakelijke veelrijders heeft te maken met het feit dat zij met relatief weinig elektrische auto’s veel bijdragen aan schonere lucht en minder uitstoot van CO2. Bovendien geeft hun zichtbaarheid op straat het goede voorbeeld aan andere automobilisten.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.