Regeling groenprojecten ook voor verkeerskundige voorzieningen

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De nieuwe Regeling groenprojecten van de ministeries van VROM, Financiën en het ministerie van LNV, biedt nieuwe projecten een kans op groene financiering. Deze regeling trad op 30 maart in werking en is bedoeld om projecten te stimuleren die een positief effect hebben op het milieu. Ook bepaalde verkeerskundige voorzieningen vallen hieronder.

De overheid stimuleert  ‘groenprojecten’ onder meer door de financiering aantrekkelijk te maken. Doordat de overheid een belastingvoordeel geeft aan ‘groene’ spaarders en beleggers kan de bank een lening met een lager rentetarief verstrekken voor een groenproject.

 

Fietsberaad

Het Fietsberaad attendeert op de mogelijkheden die de regeling groenprojecten biedt: er is nu een mogelijkheid om goedkoop geld te lenen om fietspaden en -stallingen te realiseren omdat ook fietspaden, overdekte fietsenstallingen en deelfietsen onder de regeling vallen.

 

De Regeling groenprojecten is een gezamenlijke regeling van: 
• het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer 
• het ministerie van Financiën 
• het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit                  
Het ministerie van VROM coördineert de uitvoering van de Regeling groenprojecten.
NL Milieu & Leefomgeving en Dienst Regelingen van het ministerie van LNV toetsen namens de minister de projecten. Na beoordeling geeft Dienst Regelingen of NL Milieu & Leefomgeving namens deze de Groenverklaring af.

 

Nadere informatie  www.senternovem.nl/groenbeleggen/

 

 

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Foto: ANWB/AVD

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.