Recordaantal kinderen leerden dit schooljaar over de dodehoek

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

50.000 leerlingen van 1300 basisscholen hebben dit schooljaar geleerd hoe ze veilig omgaan met een vrachtwagen in het verkeer.  Daarmee is het 17e Veilig op Weg schooljaar afgesloten met een recordaantal schoolbezoeken. Veilig op Weg is een project van Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) en wordt ondersteund door sponsoren.

Op de 1300 basisscholen die dit schooljaar werden bezocht door een vrachtwagen van ‘Veilig op Weg’ leerden 50.000 scholieren wanneer ze wel en niet zichtbaar zijn voor de vrachtwagenchauffeur. Eerder liep Verkeerskunde een keer mee met een les en maakte er een verslag van onder de titel ‘Elk kind dat we sparen is winst’. Ambassadeurs van het programma zetten structureel voertuigen en personeel in voor het lesprogramma, zoals SITA, van Uden, DHL en Simon Loos.

TLN en VVN
Veilig op Weg is een project van Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Sponsoren ondersteunen Veilig op Weg materieel of financieel. Hierdoor beschikt Veilig op Weg onder andere over een eigen vrachtauto die fulltime wordt ingezet om scholen te bezoeken. Door de inzet van sponsors wordt de les aan scholen gratis aangeboden. Scholen die een gratis les aan willen vragen kunnen zich aanmelden op www.veilig-op-weg.nl

Veilig op Weg wordt gesponsord door: Scania Nederland BV, VTL Opleiding & Training, Randstad Transport, BP, Schmitz Cargobull Nederland B.V., TVM Verzekeringen, Profile Tyrecenter, MAN Truck en Bus B.V. en RAI Vereniging.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.