Realtime verkeersdata gebruikt tijdens tunnelbouw Maastricht

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Av
Avenue2, het consortium dat de tunnel in de A2 bij  Maastricht gaat bouwen, gaat realtime verkeersdata van TomTom gebruiken. Op basis daarvan wil het consortium ervoor zorgen dat de overlast van de wegwerkzaamheden binnen de afgesproken limieten blijft.

TomTom verzamelt realtime data op basis van drie bronnen: anonieme gegevens van telefoons uit het Vodafone mobiele telefoonnetwerk, GPS-gegevens van gebruikers van TomTom LIVE apparaten en (waar beschikbaar) gegevens van Rijkswaterstaat.

Op basis van die realtime gegevens en de historische data over gereden snelheden die TomTom bijhoudt, is veel betere reistijdinformatie te verkrijgen, claimt het bedrijf.

Wegwerkzaamheden

De bedoeling is dat Avenue2, waarin Ballast Nedam en Strukton samenwerken, op basis van die actuele verkeersgegevens de werkzaamheden kan aanpassen. Zo kan de overlast tot binnen de afgesproken grenzen blijven. De wegwerkzaamheden starten eerder dit jaar en zijn naar verwachting gereed in 2017.

Verkeersinformatie

TomTom treedt de laatste tijd vaker naar buiten met zijn activiteiten rond verkeersdata. Zo werd ook bekend dat het bedrijf een overeenkomst heeft gesloten met het Verkeerscentrum Vlaanderen om historische verkeersinformatie te verstrekken, daarbij gaat het om gemeten snelheden op de grote verkeersassen. Voor overheden kan deze nieuwe informatie een belangrijke toevoeging zijn naast bijvoorbeeld informatie uit de aloude lussen in het wegdek. Ook in Nederland zijn er een aantal overheden die met TomTom samenwerken zoals de provincie Brabant.

 
Auteur: Eveline Korving

Voor de tunnelbouw bij de A2 in Maastricht gebruikt Avenue2 realtime verkeersdata van TomTom. (Afbeelding: TomTom)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.