Realtime verkeer volgen in Rotterdam

dinsdag 22 augustus 2017
timer 2 min

In Rotterdam is het verkeer in en om het centrum sinds deze week live te volgen via camerabeelden. De gemeente heeft op 19 drukke plekken in de stad 24 verkeerscamera’s opgehangen, waardoor de reiziger nu beter voorbereid op pad kan.

Via de website www.rotterdamonderweg.nl zijn de camerabeelden realtime te bekijken. Het is de verwachting van de gemeente dat reizigers daardoor beter voorbereid op pad gaan en dat dit bijdraagt aan vermindering van de drukte op de stadswegen.

De gemeente Rotterdam plaatste de camera’s samen met de VerkeersInformatieDienst (VID) op daken van gebouwen op verkeersknooppunten, zoals aan beide kanten van de Erasmusbrug en op de Coolsingel. De camera’s vormen een aanvulling op de bestaande verkeersinformatievoorziening.

De gemeente laat weten dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken om hun privacy: de camera’s staan te hoog om nummerborden of personen te herkennen en de beelden worden niet opgenomen.

Directe aanleiding voor de camera’s in de afsluiting van de Maastunnel. De tunnel is vanwege onderhoudswerkzaamheden tot september 2019 gesloten voor auto’s richting zuiden. Dat betekent dat dagelijks zo’n 30.000 voertuigen op een andere manier van Noord naar Zuid moeten zien te komen. In april 2018 gaat ook de Coolsingel op de schop.

In Rotterdam is het verkeer voortaan realtime te volgen via camera's

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.