Railsector lanceert website denderendebanen.nl

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De railsector heeft de nieuwe website www.denderendebanen.nl gelanceerd.

De komende jaren verwacht de railsector een groot tekort aan goed gekwalificeerd, technisch en rijdend personeel. Net als in andere sectoren vergrijst het huidige personeelsbestand en is de huidige instroom van jonge mensen beperkt.

Aantrekkelijke werkgever
Om het verloop uit de sector op te vangen en de aanwezige kennis te borgen, willen de bedrijven in de railsector weer een aantrekkelijke werkgever worden. Een aantal koplopende bedrijven besloot daarom een gezamenlijke website te maken, als onderdeel van een arbeidsmarktgerichte imagocampagne. Deze bedrijven doen dit gezamenlijk binnen het kennisplatform Railforum. Met informatie over bedrijven in de railsector, enthousiaste verhalen van medewerkers, vacatures en opleidingen wordt de sector op een positieve manier onder de aandacht gebracht.

De website richt zich voornamelijk op jonge mensen die nog niet werkzaam zijn in de sector en hun beroepskeuze nog gaan maken. Daarnaast verlaagt het de drempel om in contact te komen met railgerelateerde bedrijven.

Railforum

Railforum is al 20 jaar het onafhankelijke kennisplatform voor de brede railsector. Zo’n 85 bedrijven, organisaties en overheden zijn bij Railforum aangesloten. De activiteiten van Railforum hebben als doel het maatschappelijk en economisch rendement van het spoorvervoer in Nederland te vergroten.

Railforum streeft naar kennisuitwisseling en stimuleert innovatieve initiatieven.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.