Raceteam TU Delft opnieuw wereldkampioen

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Studenten van de TU Delft hebben afgelopen weekend voor de derde keer op rij het wereldkampioenschap in de Formula Student competitie in de elektrische klasse gewonnen.

Formula Student is een internationale ontwerp- en racecompetitie - oorspronkelijk opgezet vanuit de Amerikaanse auto-industrie, waar men behoefte had aan ingenieurs met meer praktische ervaring - waarbij teams van studenten een eigen racewagen moeten ontwerpen en bouwen. Tijdens het wedstrijdweekend worden ze getest op verschillende proeven, zoals acceleratie en ‘endurance’, een duurproef waar traditioneel veel wagens uitvallen. Wie uiteindelijk op de verschillende proeven de meeste punten binnenhaalt, wint.

De elektrische en vierwielaangedreven DUT13 won de ontwerp- en racewedstrijd Formula Student Germany, dat bekend staat als het officieuze WK. In totaal deden 115 teams mee. DUT Racing won het WK al vier keer: in 2008 en in 2010 met een verbrandingsmotor, en in 2011 en 2012 in de elektrische klasse. Het team behoudt haar eerste plek op de wereldranglijst. 
 

DUT13
De elektrische racewagen van de TU Delft, de DUT13, heeft grote voor- en achtervleugels, waardoor de auto sneller door de bocht kan. ‘Bijzonder aan de nieuwe auto is dat het eigenlijk een rijdende computermuis is,’aldus teammanager Marius Knol.  ‘Vanuit het midden van de auto richten we een laserstraal op het wegdek. Net zoals in een optische muis meten we zo heel precies de beweging van de auto over het asfalt. Dat, met behulp van de boordcomputer en de vier in de wielen ingebouwde elektromotoren, stelt ons in staat ervoor te zorgen dat de auto heel precies doet wat de coureur wil.’

 
Auteur: Joske van Lith

De DUT13, de elektrische racewagen, waarmee het team van TU Delft wereldkampioen werd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.