Raamplan om fietsdiefstal verder in te dammen

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
De landelijke aanpak van fietsendiefstal krijgt een impuls. Op 7 april is namelijk een Raamplan Fietsendiefstal ondertekend. De Stuurgroep Fietsdiefstal het Raamplan Fietsdiefstal 2014-2017 vastgesteld. Dat is een belangrijke stap in de richting van voortzetting van de landelijke aanpak fietsdiefstal

Raamplan 2014-2017
Het Raamplan 2014-2017 richt zich op een drietal thema’s: ‘Fysieke preventie’, ‘Identificatie & Registratie’ en ‘Opsporing & Handhaving’.

Voor fysieke preventie wordt onder meer ingezet op goede stallingsmogelijkheden en het gebruik van ART-goedgekeurde sloten. Bij ‘Identificatie & Registratie’ gaat aandacht uit naar effectief gebruik van data op het gebied van fietsdiefstal, op kennis en herkenning van unieke fietskenmerken (zoals het RAI Framenummer) en op consumentenvoorlichting en –kennis via bijvoorbeeld een ‘Fietspaspoort’.

Op het gebied van ‘Opsporing & Handhaving’ wordt ingezet op het optimaliseren en verder effectueren van opsporings- en handhavingsmogelijkheden. Communicatie richting consument, politiek en overheden over fietsdiefstal, de omvang hiervan en de mogelijkheden dit terug te dringen of te voorkomen loopt als een rode draad door alle drie de thema’s.

Vervolgstappen
De verschillende partners binnen de publiek-private samenwerking die fietsdiefstal moet terugdringen gaan in de komende maanden de concrete uitvoeringsacties voor de komende drieënhalf jaar vaststellen. Deze worden bij het deze week vastgestelde raamplan gevoegd, waarna de documenten samen in de vorm van een ‘Plan van aanpak Fietsdiefstal 2014-2017’ kunnen worden vastgesteld.

De uitvoering van dit plan van aanpak komt in handen van de verschillende partijen in de stuurgroep en gecoördineerd worden door het Centrum Fietsdiefstal.

Bron: RAI Vereniging

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.