Qbuzz nieuwe vervoerder regio Utrecht

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Qb
Qbuzz heeft de aanbesteding gewonnen voor het stads- en streekvervoer in de regio Utrecht voor de concessieperiode 2011 – 2019. De nieuwe vervoerder neemt op 11 december 2011 het stokje over van Connexxion.

De gunning aan Qbuzz volgt op de Europese aanbesteding van het stads- en streekvervoer in de regio Utrecht. De huidige concessiehouder Connexxion/GVU en Qbuzz schreven in op de aanbesteding. Volgens een puntenwaardering zijn beide aanbiedingen getoetst op prijs en kwaliteit. De keuze viel uiteindelijk op Qbuzz, omdat deze vervoerder hoger scoorde op basis van prijs en kwaliteit en de eisen om te komen tot een hogere kwaliteit verder uitwerkte.

 

Eén regionaal OV-abonnement

Qbuzz richt één nieuwe regionale vervoersorganisatie op voor de regio Utrecht voor een hoge kwaliteit van de dienstverlening. Uniek is dat werkgevers hun werknemers één regionaal OV-abonnement kunnen gaan aanbieden dat bestaat uit bus-, tram-, OV-fiets, regionale treindiensten- en Greenwheels.

 

Hybride bussen

De 218 nieuwe hybride bussen die BRU voorschreef voor het stadsvervoer komen er. Qbuzz geeft hier een goede invulling aan waarbij op belangrijke knelpunten emissieloos gereden kan worden.

 
Auteur: Joske van Lith

Qbuzz wordt per december 2011 de nieuwe vervoerder in de regio Utrecht

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.