Qbuzz-concessie Groningen Drenthe met twee jaar verlengd

maandag 28 december 2015
timer 1 min

Qbuzz verzorgt het busvervoer in de provincies Groningen en Drenthe tot december 2019. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBB) oordeelt dat het besluit tot verlenging van de busconcessie Groningen Drenthe juridisch geen bezwaar oplevert. Tegen deze uitspraak is geen beroep meer mogelijk.

Op 11 december 2014 besloot het dagelijks bestuur van het OV-bureau Groningen de busconcessie Groningen Drenthe met twee jaar te verlengen tot 8 december 2019 (ingang nieuwe dienstregeling). Deze verlenging biedt kansen voor een stabiele uitvoeringsbasis van het busvervoer in tijden van grote infraprojecten in het gebied.

Waterstofbussen
Daarnaast geeft een verlenging van de concessie mogelijkheden voor verdere kwaliteitsgroei en verduurzaming van het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe. Zo worden 50 huidige euro-5 bussen vervangen door zuiniger en schonere euro-6 bussen, worden twee volledig elektrische bussen in de stad Groningen ingezet en levert Qbuzz een bijdrage aan de invoering van waterstofbussen.

Programma van Eisen 2019
De afgelopen maanden is gewerkt aan de voorbereiding van de aanbestedingsprocedure voor het geval de rechter het verlengingsbesluit had vernietigd. Het Programma van Eisen (PvE) dat hiervoor al is opgesteld en getoetst bij colleges, Raad en Staten en consumentenplatforms blijft beschikbaar als onderlegger voor de volgende aanbesteding die op 8 december 2019 ingaat.

 
Auteur: Redactie

Op 11 december 2014 besloot het dagelijks bestuur van het OV-bureau Groningen de busconcessie Groningen Drenthe met twee jaar te verlengen tot 8 december 2019

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.