Publiek welkom op bouwlocatie extra Waalbrug en stadsbrug De Oversteek

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 2 juni stellen bouwbedrijven hun mooiste, grootste of meest ingewikkelde projecten open voor het publiek. Iedereen is die dag welkom om een kijkje te nemen achter de schermen. Twee nieuwe bruggen in aanbouw, op 9 kilometer afstand van elkaar in de omgeving van Nijmegen zijn geopend voor bezoekers.

Aannemerscombinatie Waalkoppel (Mobilis, Dywidag, Van Gelder) en Rijkswaterstaat stellen die dag van 10.00-17.00 uur de noordelijke bouwlocatie van de extra Waalbrug in de A50 te Andelst  (noordoever van de Waal) open voor publiek. Inmiddels zijn daar twee imposante betonnen brughelften tot boven de uiterwaarden op hun definitieve plaats geschoven en hebben de rivierpijlers bereikt.

Bereikbaarheid

De bouwlocatie is gelegen aan de Waaldijk te Andelst, ter hoogte van de Waalstraat.

Parkeergelegenheid is beperkt aanwezig bij de bouwlocatie. Het advies aan bezoekers is om, wanneer mogelijk, zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Stadsbrug De Oversteek

Niet ver van de  extra Waalbrug wordt ook hard gebouwd aan Stadsbrug De Oversteek in Nijmegen. Twee belangrijke verbindingen die beide gaan zorgen voor betere bereikbaarheid van de regio en goede doorstroming van het verkeer. Maar verschillend in uiterlijk, materialen en de bouwmethode.

Flyer voor fietsroute naar beide bruggen

Deze bouwprojecten zijn met de fiets via de Waaldijk te bereiken en te bezichtigen. Er is een speciale flyer met de bruggenroute samengesteld.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Rijkswaterstaat werkt voor het weggedeelte A50 Ewijk-Valburg aan een wegverbreding in beide richtingen .In het kader van de wegverbreding A50 Ewijk-Valburg komt er een extra brug over de Waal (ten westen van de bestaande) in de A50. Als de extra brug o...

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.