Publicatie verkeersbesluit ruimere openingstijden spitsstroken

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Donderdag 8 december is het verkeersbesluit gepubliceerd dat de ruimere openstelling van spitsstroken mogelijk maakt.

Daarmee kunnen de spitsstroken open als er 1350 auto’s per uur per rijstrook passeren. Nu gebeurt dat als er 1500 auto’s per uur per rijstrook passeren.

Half uur tot uur langer open
In de praktijk betekent dit dat de spitsstroken gemiddeld een half uur tot een uur langer per dag geopend zullen zijn, mits de (weers)omstandigheden een veilig gebruik van de spitsstrook toelaten.

Rijkswaterstaat werkt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu aan de verbetering van de bereikbaarheid door files aan te pakken. Deze kabinetsperiode werkt Rijkswaterstaat aan het ruimer openstellen van spitsstroken. De permanente openstelling van spitsstroken die links van de weg liggen wordt onderzocht.

 
Auteur: Joske van Lith

Met de publicatie van het verkeersbesluit wordt het mogelijk om de spitsstroken eerder te openen, zoals hier tussen Sint-Joost en Urmond

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.