Provincie Utrecht knapt carpoolplaatsen op

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Betere verlichting, goede fietsenstallingen en voldoende parkeerplaatsen. De provincie Utrecht pakt de komende 1,5 jaar de carpoolplaatsen aan zodat ze voldoen aan de nieuwe kwaliteitseisen.

Na de opknapbeurt wordt gekeken waar nieuwe carpoolplaatsen worden aangelegd om een beter netwerk van carpoolplaatsen te krijgen.


Nieuwe kwaliteitseisen
De nieuwe kwaliteitseisen gaan over de ligging (bekendheid van de locaties), de capaciteit (kan je altijd je auto of fiets kwijt), de veiligheid (voel je je er prettig en staat je auto er veilig) en de inrichting (is het er schoon en verzorgd en staat je fiets droog).

Kato Marijs van de provincie Utrecht: ‘Per parkeerplaats bekijken we wat er gedaan moet worden. Zo is er op de ene carpoolplaats bijvoorbeeld goede verlichting maar is er onvoldoende capaciteit, en op de andere is er wel voldoende capaciteit maar is er nog geen fietsenstalling. Niet alle carpoolplaatsen zijn van de provincie, maar we proberen ook de gemeenten en Rijkswaterstaat mee te nemen in het proces. Zodat ook de carpoolplaatsen die zij in beheer hebben, worden aangepakt.’

Uitbreiding netwerk
Als de carpoolplaatsen zijn opgeknapt, bekijkt de provincie op welke locaties nieuwe carpoolplaatsen moeten worden aangelegd. Kato Marijs van de provincie Utrecht: ‘Die nieuwe locaties leggen we nu nog niet op papier vast. Dat bepalen we in 2014. In de tussentijd monitoren we door middel van tellingen het gebruik van de nu nog op te knappen parkeerplaatsen. Als blijkt dat een bestaande carpoolplaats minder goed wordt gebruikt, kunnen we eventueel naar een nieuwe locatie kijken waar wel meer mensen gebruik van gaan maken.’

Beter Benutten Midden Nederland
Het verbeteren van de carpoolplaatsen maakt onderdeel uit van het programma Beter Benutten Midden Nederland. Hierin werken het rijk en de regionale overheden samen met een aantal toonaangevende werkgevers, die zich hebben verenigd in de U15, om te zorgen voor minder files, groei op het spoor en meer gebruik van vaarwegen.

Klik hier voor een overzicht van de carpoolplaatsen in de provincie Utrecht [pdf]

 
Auteur: Joske van Lith

De provincie Utrecht gaat de carpoolplaatsen veiliger maken

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.