Provincie start verbinding A12 – A20 bij Gouda

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Provincie Zuid-Holland is gestart met de aanleg van een parallelstructuur A12 bij Gouda. Deze structuur bestaat uit een aantal nieuwe wegen die de regionale bereikbaarheid rond Gouda verbeteren een alternatief bieden voor het filegevoelige knooppunt Gouwe op de A12. Het ministerie van I&M financiert bijna de helft van de investeringskosten die in totaal circa 200 miljoen euro bedragen. De parallelstructuur A12 wordt in 2016 in gebruik genomen. 

In de huidige situatie worden de gebiedsontsluitende wegen rond Gouda (zoals de N456 en de N219) veel gebruikt door doorgaand verkeer. Daardoor zijn deze wegen regelmatig overbelast. De parallelstructuur A12 verbetert de bereikbaarheid  van plaatsen als Gouda, Waddinxveen en Zuidplas.

Robuuster hoofdwegennet
Verkeer uit Gouda richting Den Haag kan in plaats van het drukke knooppunt Gouwe in de nabije toekomst gebruik maken van een nieuwe extra Gouwekruising die aansluit op de A12. Dat geldt ook voor verkeer vanuit Den Haag met bestemming Gouda. De te realiseren Moordrechtboog biedt een directe verbinding tussen de A12 en de A20. De aanleg van de Moordrechtboog en extra Gouwekruising verbeteren de doorstroming en veiligheid op de A12 en A20 en zorgen voor een robuuster wegennet.

Rogier van der Sande, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland en Melanie Schultz van Haegen, minister infrastructuur en milieu, geven het startsein voor de aanleg van de parallelstructuur A12.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.