Provincie Limburg en ROVL roepen 2013 uit tot het ‘Jaar van de Fiets’

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De provincie en het ROVL tekenden onlangs samen met vertegenwoordigers van overheden, organisaties en bedrijven een manifest. Hiermee maken ze samen in 2013 een punt om het aantal fietsslachtoffers drastisch te reduceren en in de jaren daarna activiteiten te ontwikkelen waardoor de mijlpaal van nul fietsslachtoffers in het vizier komt.

 

 

Het ROVL gaat samen met alle actoren, dus ook de fietsers zelf, in Limburg in 2013 de focus leggen op de samenwerking rondom het thema de fiets. Vanuit die samenwerking gaan ze een aantal zaken onder de aandacht brengen dan wel versneld aanpakken. Ook wil het ROVL dat Limburg de fietsprovincie van het jaar wordt. ‘We gaan een veilig gebruik van de fiets promoten, dus niet ontmoedigen.’

 

 

‘We willen in 2013 een start maken om het aantal fietsongevallen terug te dringen naar uiteindelijk nul. Alle samenwerkende partners maken van de nul een punt (#mvd01. dit is de hashtag op Twitter) en dragen dit als ambassadeurs ook uit. Door die innige samenwerking en alle zichtbare activiteiten willen we alle weggebruikers bewust maken van de belangrijke en tevens kwetsbare positie van de fietser in ons verkeer. De fiets is bezig aan een opmars, is weer hip, de elektrofiets is gewild en fietsen naar werk of de winkel een duurzame trend,’ aldus het ROVL.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Gedeputeerde Erik Koppe (3e van links) ondertekende het manifest om samen van de nul een punt maken (Foto: provincie Limburg)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.