Provincie Fryslân wil geld aquaduct Skarster Rien voorschieten

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Provinciale Staten Fryslân heeft besloten om het aquaduct Skarster Rien voor te financieren. Het aquaduct moet worden aangelegd in de rijksweg A6 bij Joure om de verkeersveiligheid en doorstroom te verbeteren.

Momenteel ligt er nog een brug in de vaarweg Skarster Rien. De provincie Fryslân wil het geld voor het aquaduct voorschieten, omdat dan tegelijk aan het aquaduct en de ombouw van knooppunt Joure kan worden gewerkt. Ook vermindert een aquaduct files en draagt het bij aan grenzeloos varen in de provincie.

Bezuinigingen infrastructuur

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu stelt het geld voor het aquaduct na 2020 beschikbaar. Op dit moment werkt het rijk echter aan bezuinigingen op infrastructuur. Alle projecten worden tegen het licht gehouden, dus ook het aquaduct. Provinciale Staten hebben in een motie het belang van de aanleg van het aquaduct nogmaals benadrukt. De voorfinanciering door provincie gebeurt echter alleen als de minister definitief tekent voor de betaling.

Knooppunt Joure

De rotonde bij Joure zorgt, met name in de spits, voor opstoppingen en problemen. Doel van knooppunt Joure is een veilige en vlotte doorstroming op de A6 en de A7. Ook ontstaat er zo een veilige situatie in de omliggende dorpen omdat het sluipverkeer verdwijnt. Naar verwachting kan de uitvoering van het aquaduct starten na de zomer van 2014.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

Impressie nieuwe knooppunt Joure

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.