Provincie Fryslân roept op tot actie tegen hardrijders

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Provincie Fryslân roept bewoners uit Drachten, Heerenveen, Leeuwarden en Sneek op om in actie te komen tegen hardrijders in de buurt. Bewoners kunnen in hun eigen buurtactiviteiten rondom verkeersveiligheid organiseren. Doel is om het aantal ernstige gewonden in de bebouwde kom te verminderen.

Met het project ‘Veilig door de buurt’ kunnen bewoners en buurtverenigingen allerlei activiteiten organiseren in hun buurt, zoals een snelheidsmeting, een remdemonstratie of een crashtest. Zo maken ze mensen bewust van hun verkeersgedrag. Het enige wat de bewoners hoeven te doen, is zich aanmelden via de website.

Daar kunnen ze kiezen uit de beschikbare activiteiten van Veilig Verkeer Nederland (district Fryslân), Fietsersbond, Responsible Young Drivers en Stichting Bevordering Verkeerseducatie..

Buurt- en wijkverenigingen

‘Veilig door de buurt’ is een initiatief van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF). Het project is woensdag 4 april overgedragen aan de vier genoemde plaatsen. In die plaatsen vinden de komende maand startbijeenkomsten plaats. Hierbij roepen de wethouders hun wijk- en buurtverenigingen op om mee te doen met de actie.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

(Foto: Veilig door de buurt)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.