Provincie Fryslân peilt mening inwoners over fietsbeleid

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De provincie Fryslân wil weten of mensen gebruikmaken van de fiets, wanneer en waarom en aan welke fietsvoorzieningen behoefte is. Daarom ontvangen 5000 willekeurig geselecteerde huishoudens de enquête ‘Fietsgebruik in Fryslân’.

Doel van de enquête is inzicht te krijgen welke maatregelen nodig zijn om het fietsgebruik in Fryslân te stimuleren. Dat is één van de actiepunten uit de beleidsnota ‘Fryslân Fytslân’.

 

Enquête

Met het fietsonderzoek kunnen de inwoners direct invloed uit te oefenen op het provinciale fietsbeleid. Naast vragen over de kwaliteit van fietspaden en het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer, wordt in de enquête ook gevraagd naar de mening van inwoners over de recreatieve fietsmogelijkheden in Fryslân.

 

Elke vijf jaar

In 2005 is voor het eerst een enquête uitgezet. Het onderzoek wordt elke vijf jaar gehouden om te zien of de genomen maatregelen effect hebben gehad en hoe kwaliteit van de fietsvoorzieningen wordt gewaardeerd.

 

Uitslag

De uitkomsten van het onderzoek worden in het najaar bekend gemaakt via www.fryslan.nl/fietsenquete.

 
Auteur: Joske van Lith

De provincie Fryslân gaat de mening van de inwoners peilen over het fietsbeleid

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.