Provincie biedt Lelystad Flevokust aan

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Gedeputeerde Staten (GS) van Flevoland kunnen de overslagterminal van Flevokust voor eigen rekening en risico aanleggen. Dat bieden zij de nieuwe raad van Lelystad aan. Het gaat om een buitendijkse overslagterminal en een binnendijks ‘nat’ industrieterrein.

Het aanbod aan Lelystad is gedaan onder voorbehoud van goedkeuring van Provinciale Staten (PS). De provincie vraagt de gemeente daarbij om de ontwikkeling van het binnendijkse industrieterrein van de voorkeursvariant op zich te nemen. Per brief hebben GS de gemeenteraad woensdag laten weten uit te gaan van de basis van ‘variant 4’.

Variantenkeuze
Variant 4 is een van de ontwikkelvarianten voor Flevokust waarnaar de provincie Flevoland vanaf begin 2014 onderzoek heeft gedaan. Dat gebeurde samen met Lelystad, Rijkswaterstaat en waterschap Zuiderzeeland. En uit deze studie blijkt dat variant 4 zowel technisch, financieel als qua bouwtijd een haalbaar alternatief is voor het in december 2013 afgewezen plan. Daarmee is het de voorkeursvariant van GS. Variant 4 wordt nu nader onderzocht en uitgewerkt in een inpassingsplan/bestemmingsplan en een milieueffectrapportage.

'Natte'gebiedsontwikkeling
Als de gemeenteraad instemt met het aanbod, wil de provincie nauw samenwerken bij de aanleg van beide deelprojecten. Zo kan een kansrijke samenhangende ’natte’ gebiedsontwikkeling ontstaan. Daarbij vindt de provincie het belangrijk om snel aan de slag te gaan vanwege de behoeften van het regionale bedrijfsleven en andere marktpartijen.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.