Prototype Renault rijdt tot 30 km/uur zelfstandig in file

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Renault komt met een prototype voor een elektrisch aangedreven model met technologie die het mogelijk maakt in bepaalde verkeerssituaties geheel zelfstandig te rijden en te parkeren.

De autonome functies van het type ‘next two’ maken gebruik van een camera en sensortechnologie aan de voorzijde van de auto. Aanvullende sensoren creëren een virtueel ‘beschermschild’ rondom de auto. Op basis van alle data stuurt de control unit het stuurwiel, de remmen en het gaspedaal aan.

Parkeren
Het model is in staat om in fileverkeer tot een snelheid van 30 km/uur geheel zelfstandig te rijden. Ook is het in staat zichzelf te parkeren, met of zonder inzittenden. Op daartoe ingerichte parkeergelegenheden zoekt het voertuig zelf een geschikte parkeerplaats, waarna de auto zichzelf parkeert.

Renault presenteert een prototype dat in fileverkeer tot een snelheid van 30 km/uur geheel zelfstandig kan rijden.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.