ProRail investeert in spoorbouw

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

ProRail investeert dit jaar 2 miljard euro in de spoorbouw. Het gaat ondermeer om de bouw van nieuwe stations, spoorvernieuwingen en het dagelijkse onderhoud aan het spoor en stations. In de periode tot 2013 brengt ProRail naar verwachting ongeveer 220 projecten op de markt en is hiermee een van de grootste publieke opdrachtgevers in de bouw.

ProRail gaat reiziger en omwonenden bij het spoor meer centraal stellen bij de werkzaamheden. Zij sluit onder meer aan bij het initiatief voor 'Bewuste Bouwers' en stelt geld beschikbaar voor spooraannemers om de richtlijnen van Bewust Bouwen te volgen.

 

Bij de 'Bewuste Bouwers' committeren aannemers zich aan milieubewust werken, een verzorgde werkplek en sociaal gedrag naar de omgeving. Ook moet er ruimte zijn voor klachten en opmerkingen van omgeving en reizigers over de bouwplaats.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

(FOTO: ANWB/AVD)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.