Prof Steinbuch bekroond voor verbinden wetenschap en maatschappij

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
He
Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs reikt op 18 maart tijdens de Dag van de Ingenieur de Academic Society Award uit aan prof. dr. ir. Maarten Steinbuch, hoogleraar Systeem- en Regeltechniek aan de TU Eindhoven. Prof. Steinbuch wint deze prijs vanwege de wijze waarop hij de verbinding weet te leggen tussen wetenschap en maatschappij. Het is dit jaar voor het eerst dat de award wordt uitgereikt.

Maarten Steinbuch weet de verbinding te leggen tussen zijn universitaire onderzoek en projecten binnen en buiten de universiteit en hanteert een laagdrempelige en aansprekende manier om kinderen, studenten, het bedrijfsleven en anderen hierin mee te nemen.

Tot de expertise van Steinbuch behoren smart mobility, het ontwikkelen van zorg- en operatierobots en duurzame energietechnologie, met name kernfusie. Steinbuch is wetenschappelijk directeur van het TU/e High Tech Systems Center, en van het Competentiecentrum voor High Tech Systemen van de 3TU Federatie. Ook is hij hoofd van de groep Control Systems Technology bij de faculteit Werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven en de bedenker van de TU/e Bachelor, Master en PDEng opleidingen Automotive. Hij was voorzitter van de Stichting Techniekpromotie en is medeoprichter van MI-Partners BV en Mechatronics Academy BV. Diverse keren ontving hij de 'Best-Teacher' award. Zie ook Blog Maarten Steinbuch   

Maarten Steinbuch hanteert een laagdrempelige en aansprekende manier om kinderen, studenten, het bedrijfsleven en anderen mee te nemen in de wetenschap.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.