Proef spitsmijden in de trein van start

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Na de proeven met spitsmijden op de snelweg, start deze week een proef met spitsmijden in de trein.

Tijdens de proef, die duurt tot 21 december 2012, onderzoeken drie spoorvervoerders (NS, Veolia en Syntus), de Vrije Universiteit Amsterdam en het ministerie van IenM in welke mate zakelijke abonnementhouders bereid zijn om buiten de spits te reizen, zodat er tijdens de spitsperiode -  tussen 06.30 - 09.00 uur en 16.00 - 18.30 uur - meer ruimte in de trein ontstaat.

Beloning
Deelnemers kunnen dagelijks een beloning verdienen door buiten de spits naar hun werk te reizen. Zowel voor het mijden van de ochtend- als voor de avondspits ontvangen ze een beloning. Afhankelijk van de reisafstand en de werkelijke reistijdstippen kan een deelnemer wekelijks 30 euro verdienen, dit kan oplopen tot 600 euro over de hele proefperiode. De reisafstand en het reistijdstip worden geregistreerd met een speciaal voor deze proef ontwikkelde app.

Spitsmijden in de trein is namens de opdrachtgevers een project onder begeleiding van de Kwink Groep en OC Mobility Coaching en wordt technisch uitgevoerd door BNV Mobility.

 
Auteur: Joske van Lith

Tijdens de proef Spitsmijden in de trein wordt onderzocht of zakelijke reizigers met een prijsprikkel kunnen worden verleid buiten de spits te reizen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.