Proef OV-taxi in avonduren Zeeuws-Vlaanderen

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
De
De gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen, de Provincie Zeeland en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen starten met ingang van 1 februari een proefproject met het breder inzetten van de OV-taxi in de avonduren. Dit als aanvulling op het bestaande openbaar vervoer in Zeeuws-Vlaanderen.

Op deze manier willen zij een oplossing bieden voor het vervoersprobleem van een beperkte

groep inwoners, dat is ontstaan met het vervallen van het collectief vraagafhankelijk vervoer -

ofwel de belbus - eind 2006. Het project heeft een looptijd van twee jaar.

 

Het proefproject met het aanvullend collectief vervoer richt zich op ouderen en mensen met een mobiliteitsbeperking die (nog) niet in aanmerking komen voor het Wmo-vervoer. Tevens richt het proefproject zich op inwoners van de kleine kernen in Zeeuws-Vlaanderen zonder eigen vervoer. Zij kunnen met een persoonlijke vervoerspas gebruikmaken van de OV-taxi in de avonduren (van 19.00 uur tot 24.00 uur), wanneer er geen openbaar vervoer meer is van en naar de kleine kernen. Deze service wordt uitgevoerd door Taxicentrale Zeeuws-Vlaanderen.

 

Met het proefproject moet het 'gat' worden gedicht dat is ontstaan met het invoeren van de basismobiliteit in Zeeuws-Vlaanderen. De komende twee jaar moet blijken of deze aanvulling daadwerkelijk wordt gebruikt door personen zonder alternatief vervoer, of de kwaliteit van het vervoer voldoet aan de vraag en of de kosten voor gemeenten en provincie beheersbaar en voorspelbaar blijven.

 

Deze proef geldt in heel Zeeuws-Vlaanderen. Afgelopen september werd een soortgelijke proef al gestart in Oosterschelderegio in Zeeland.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.