Proef op tien stations met verhuur elektrische ov-fiets

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
To
Tot het einde van het jaar wordt met 100 elektrische ov-fietsen getest of deze fiets de reiziger kan verleiden om grotere afstanden vanaf het station per fiets te overbruggen. De huurprijs van deze elektrische ov-fiets is voor de duur van de proef gelijk aan een gewone ov-fiets, 3 euro per rit. De fiets is op tien stations te huren.

Ondersteuning overheden

Volgens NS blijkt uit klantonderzoek dat er belangstelling is voor een elektrische ov-fiets. De fiets is beschikbaar in Utrecht, Breda, Den Haag, Eindhoven, Gouda, ’s-Hertogenbosch, Leeuwarden, Nijmegen, Maastricht en Rotterdam. Diverse overheden hebben hun steentje bijgedragen aan de introductie van de elektrische ov-fiets. Zo ondersteunt de provincie Fryslân de pilot in Leeuwarden met 10.000 euro. Gedeputeerde Johannes Kramer: ‘Het provinciale doel is het fietsverkeer en het gebruik van openbaar vervoer te stimuleren. Met de elektrische ov-fiets wordt de actieradius van de reiziger die aankomt op station Leeuwarden vergroot.’

 

Speciaal ontwerp voor verhuur

Voor de NS is een speciale elektrische ov-fiets ontwikkeld, toegerust voor de verhuurmarkt.

De fiets werd op 9 juni in het centrum van Utrecht geïntroduceerd door de ov-fiets Wielerploeg, die speciaal voor deze gelegenheid is geformeerd. Oud-wielrenners Hennie Kuiper, Peter Winnen, Jan Janssen, Henk Lubberding en Leo van Vliet maakten als eerste een proefrit, aan de kop van een peloton van 100 elektrische ov-fietsen door de Utrechtse binnenstad.

 
Auteur: Eveline Korving

Oud-wielrenners maakten de eerste proefrit op de elektrische ov-fiets.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.