Proef met roadleds in Overijssel

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

100 zogenoemde roadleds zijn door de provincie Overijssel aangebracht op bermpaaltjes in de bochten van de provinciale weg N 737, Deurningen-Enschede, ter hoogte van de luchthaven Twente. Deze proef met roadleds moet leiden tot een betere bochtgeleiding en daardoor vermindering van het aantal ongelukken.

De roadled werkt op zonne-energie en zorgt voor een herkenbaar, continu wegbeeld. Het is een efficiënte en goedkope manier van lichtopbrengst, die het zicht drastisch verbetert, aldus de provincie. Gedeputeerde Gerrit Jan Kok legt uit zonnecollectoren de roadled voorzien van energie; overdag laadt hij op, ’s nachts geeft hij licht’. Roadled geeft volgens Kok voldoende licht voor mens en omgeving, zonder lichtvervuiling’.

Onder de naam ‘Overijssel doet meer voor verkeer’ voert de provincie Overijssel sinds 2006 een pakket maatregelen uit om de provinciale wegen veiliger te maken. Het doel van dit project is om met relatief eenvoudig uit te voeren maatregelen het aantal ongevallen sterk terug te dringen.  

 
Auteur: Joske van Lith

De roadled werkt op zonne-energie en zorgt voor een continu wegbeeld

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.