Proef met goedkope buskaartjes gestopt

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Provinciale Staten Noord-Brabant besloot eind april om de proef met goedkoop openbaar vervoer stop te zetten waardoor een groot gedeelte van de financiering wegvalt. Omdat de resultaten van de proef ook tegenvallen besluit het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven om de proef in de provincie Noord-Brabant inclusief de regio Zuidoost Brabant per 1 juli 2010 te beëindigen.

Uit de monitoringsresultaten van de proef met goedkoop openbaar vervoer blijkt dat er een groei is te zien in het aantal instappers, maar dat dit vooral wordt veroorzaakt door bestaande reizigers die meer zijn gaan reizen of langere reizen maken. Een heel beperkt deel van de reizigers reisde voorheen met de auto en is vanwege het goedkope tarief overgestapt naar de bus (1 procent van het aantal reizigers).

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.