Proef met DRIP-informatie A13 als ‘app’

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Deze week start een pilot waarbij 100 automobilisten op hun smartphone fileinformatie van de digitale borden ontvangen over de A13. De pilot onderzoekt of automobilisten het nuttig vinden om voor vertrek meer informatie over files en omleidingen te ontvangen. Deze informatie ontvangen zij via een te downloaden applicatie (app).

De A13 is een van de drukste wegen in het land. Regelmatig staan daar in de ochtend- en avondspits lange files. De regiobestuurders vinden dat de informatie er is en dat het tijd wordt deze op een moderne manier te ontsluiten. Het idee werd vorig jaar als winnaar gekozen bij een innovatiewedstrijd van BEREIK!

 

Downloaden van applicatie

Automobilisten die regelmatig in de spits op de A13 rijden zijn hiervoor benaderd. Zij moeten een smartphone met internetverbinding (types: I-Phone of Android 1.6 of hoger) bezitten. De deelnemers ontvangen een nieuwe applicatie (app) met reisinformatie op de A13. Het gaat hier om een klein stukje software dat op de smartphone te downloaden is. Deze applicatie verstrekt de informatie die op de digitale borden (DRIPs) boven en langs de kant van de A13 staan: lengte van de files, vertragingen en omleidingen.

 

Met deze informatie kunnen deelnemers voordat ze op weg gaan al zien of het verkeer op de A13 richting Den Haag en/of richting Rotterdam doorstroomt. Zo is goed te bepalen of het zinvol is op weg te gaan, nog even thuis te werken, op het werk te blijven of een andere route te nemen.

 

Proefperiode

De pilot duurt tot eind mei 2011.

 

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

File op de A13(FOTO: ANWB/AVD)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.