Proef met achteraf betalen voor ov

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Wie in Rotterdam met het ov reist, kan zijn rit straks misschien achteraf betalen.

In Rotterdam is de proef ‘Achteraf Betalen voor Consumenten’ (ABC) gestart. Tijdens de proef ontwikkelen de RET en TLS (het bedrijf achter de ov-chipkaart) samen met een paar honderd reizigers een nieuwe manier van betalen in het ov, namelijk ‘achteraf betalen’. Daarmee is het niet meer nodig om saldo te laden bij een automaat of bij een loket of om te kiezen voor automatisch opladen.

Co-creatie
Het doel van de proef is om samen met reizigers dit nieuwe betaalproduct te ontwikkelen en te onderzoeken.. Via een online discussieplatform wisselen de deelnemers aan de proef ervaringen uit en kondigen we nieuwe mogelijkheden van ABC aan. De proef duurt 6 maanden. Tijdens de proef is het wel de bedoeling dat reizigers met de RET reizen. Iedere maand krijgen de deelnemers een overzicht van de gemaakte ritten en een factuur.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.