Proef goedkoper parkeren in Utrechtse winkelstraten

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

In de Utrechtse Kanaalstaat en Damstraat start een proef waarbij bezoekers die maximaal een half uur parkeren maar € 0,20 hoeven te betalen. Bezoekers die langer dan een half uur parkeren, betalen het gewone tarief (€ 3,36 per uur).

Doel van de proef is de Kanaalstraat en Damstraat als winkelstraten aantrekkelijk te houden, door de doorloopsnelheid van het parkeren te verhogen.

Proef
De proef start op 1 januari 2014. Na een jaar besluit het college of de proef geslaagd is en een vaste regeling wordt. Een onafhankelijk bureau onderzoekt of bezoekers, ondernemers en bewoners vinden dat de proef de Kanaalstraat en Damstraat aantrekkelijker heeft gemaakt. Daarnaast voeren zij metingen uit om de effecten van de proef op de beschikbaarheid van de parkeerplaatsen op de Kanaalstraat en Damstraat en op de parkeersituatie in de omliggende straten te bepalen.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.