Proef 'Bus Mobiel' succes

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De proef ‘Bus Mobiel’ van de provincie Noord-Brabant succesvol gebleken. Deelnemers kregen via hun smartphone actuele bustijden in Noordoost-Brabant door.

Twee maanden lang testten ruim 50 vrijwilligers die regelmatig met de bus in de regio ’s-Hertogenbosch, Oss, Uden en Veghel reizen, de applicatie (App) op hun smartphone. Ze kregen de actuele bustijden door en testten of het systeem goed werkte. De deelnemers konden via hun telefoon ter plaatse feedback geven, zodat verbeteringen meteen konden worden doorgevoerd.

 

Proef

De provincie is lid van GOVI (Grenzeloze Openbaar Vervoer Informatie; een samenwerkings­verband van regio’s) en initiatiefnemer van de proef. GOVI heeft een centrale database met actuele bustijden in Nederland. De benodigde informatie komt binnen via de verschillende busexploitanten. De database dekt op dit moment 70% van Nederland. Voor de test is de database van GOVI via een zogenoemd koppelvlak en een speciaal ontwikkelde server beschikbaar gemaakt voor de reiziger. De App op de smartphone is ontwikkeld om te testen of het koppelvlak en de server goed werken.

 

Provincie Noord-Brabant en GOVI bekijken nu of het mogelijk is om actuele businformatie beschikbaar te maken voor heel Nederland.

 
Auteur: Joske van Lith

Busreizigers testten in dit gebied de App van 'Bus Mobiel'

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.