Proef Breda: gebruiker bepaalt vergoeding fietsenstalling

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Fietsparkeerders in Breda gaan zelf bepalen welk bedrag ze betalen voor het stallen van hun fiets in de fietsstallingen Oude Vest en Nieuwstraat.

Vanaf 1 juli vraagt de gemeente voor het gebruik van deze stallingen een bijdrage waarbij de hoogte van het bedrag aan de gebruiker wordt overgelaten.

Breda wil fietsen stimuleren

Deze proef is opgenomen in het Plan van aanpak fietsparkeren, een plan waarmee de gemeente het fietsgebruik wil stimuleren. Hierin staan maatregelen beschreven die gericht zijn op het verruimen van de capaciteit, het verder verbeteren van de dienstverlening gekoppeld aan het (opnieuw) invoeren van betaald fietsparkeren.

De capaciteit van een aantal fietsenstallingen wordt uitgebreid met ongeveer 400 plaatsen en er komen oplaadpunten voor e-bikes en kluisjes. Ook wil de gemeenten de verwijzingen naar de fietsenstallingen beter zichtbaar maken. Fietsers die hun fiets regelmatig stallen, kunnen een abonnement afsluiten.

Proef

De proef duurt van juli tot en met december en is opgenomen in het Plan van aanpak fietsparkeren. De gemeente verwacht dat de inkomsten (80.000 euro) de kosten (77.000) zullen dekken. De overige fietsenstallingen blijven dit jaar nog gratis. In december besluit het college of het vrijlaten van de hoogte van de bijdrage voor alle stallingen wordt ingevoerd of dat alsnog sprake zal zijn van een vast tarief.

 
Auteur: Joske van Lith

Door fietsparkeerders zelf te laten bepalen welk bedrag ze betalen voor het stallen van hun fiets in de fietsstallingen, wil de gemeente Breda het fietsgebruik stimuleren.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.