Prijsvragen voor verbeteringen containerbinnenvaart

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Connekt organiseert twee prijsvragen gericht op verbeteringen in de keten van het containervervoer via de binnenvaart. Met deze prijsvragen wil Rijkswaterstaat ideeën uit de markt halen die bijdragen aan het realiseren van de doelstelling dat 45 procent van de aan- en afvoer van de tweede Maasvlakte via de binnenvaart verloopt.

De prijsvragen passen in het kader van het programma impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (iDVV) van Rijkswaterstaat. In de ene prijsvraag gaat het om ideeën op het gebied van verkeers- en transportmanagement in de containerbinnenvaart. Projectmanager Harscha Dijk van Connekt verwacht dat daar de echte ITS-oplossingen naar voren komen. De tweede prijsvraag is gericht op ketenoptimalisatie. Hierbij is een van de voorwaarden dat de voorstellen ingediend worden door combinaties van minimaal twee logistieke ketenpartners, bijvoorbeeld een reder en een grote verlader.

 

Inschrijven

Beide prijsvragen zijn verdeeld in een categorie voor projecten, die ‘dicht bij een concrete toepassing zijn’ en een categorie voor ‘kraamkamerprojecten’. Voor beide prijsvragen is in totaal 1,5 miljoen euro beschikbaar. Voor 7 juli kunnen er nog vragen worden gesteld, op 12 augustus moeten de inzendingen binnen zijn.

 

Meer informatie:

Connekt

Aanbestedingskalender

 
Auteur: Eveline Korving

De keten van containervaart kan beter, Rijkswaterstaat roept prijsvragen uit voor ideeën. (Foto: ANWB/AVD)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.