Prijsvraag voor duurzame distributie in Breda

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De gemeente Breda heeft een prijsvraag uitgezet onder haar (vervoers)bedrijven voor een efficiëntere en duurzamere bevoorrading van de binnenstad. De nieuwe vorm van stedelijke distributie moet de luchtkwaliteit, de leefbaarheid in de binnenstad en het winkelklimaat verbeteren.

Momenteel ontstaat in de binnenstad regelmatig overlast door bevoorradingsvoertuigen. Dit leidt tot onveilige situaties.

Een reële kans om het stadsklimaat in een aantal opzichten te verbeteren is de inrichting van een stadsdistributiecentrum op korte afstand van de binnenstad volgens het ‘Projectplan stedelijke distributie Breda’ van Buck Consultants International BV en Argusi in samenwerking met de NHTV. Door een slimme logistiek en inzet van schone voertuigen acht de gemeente het mogelijk om alle doelstellingen te bereiken. Uitgangspunt daarbij is wel dat de gemeente hiervoor geen structurele subsidies verstrekt.

De gemeente heeft gekozen voor een prijsvraag om tot een goed gefundeerde en onafhankelijke keuze te komen voor een realistisch plan, dat gefaseerd uitvoerbaar is in 2013.

 
Auteur: Joske van Lith

Door bevoorrading ontstaat regelmatig overlast in de binnenstad. De prijsvraag moet leiden tot een oplossing voor dit probleem

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.