Prijsvraag nieuwe toepassingen verkeersdata

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW) organiseert een prijsvraag voor nieuwe innovatieve producten, diensten of maatregelen die gebruik maken van verkeersgegevens. Dat kondigde NDW-directeur Marja van Strien aan op het 9e DVM-symposium.

De data van de NDW worden nu gebruikt voor verkeersinformatie en verkeersmanagement, maar er zijn meer slimme toepassingen te bedenken. Daarom roept NDW creatievelingen, verkeerskundigen en ontwikkelaars op om een nieuwe toepassing te bedenken en in te sturen. Het kan gaan om innovatieve toepassingen in verkeersmanagement en verkeersinformatie. Maar combinaties met andere vakgebieden zoals weer en verkeer, verkeer en luchtkwaliteit of openbaar vervoer met recreatie, leveren mogelijk ook iets op, zo verwacht men bij de NDW.

 

Inzenden tot 31 augustus

De inzendingen worden door een jury beoordeeld op: het vernieuwende karakter, de te verwachten impact, de haalbaarheid van het idee en de professionaliteit van de uitwerking. De einddatum voor inzendingen is 31 augustus 2011. Op het NDW Jaarcongres worden de prijzen uitgereikt. De hoofdprijs bedraagt 2000 euro. De NDW organiseert de prijsvraag samen met Waag Society, een stichting die zich bezighoudt met innovatie.

 

Informatie

Meer informatie over de prijsvraag op

http://www.ndw.nu/nieuws/bekijk/66/ndw_prijsvraag/

 

 

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.