Prestatieprikkels in nieuwe NS en ProRail-contracten

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Vanaf 1 januari gelden nieuwe afspraken met de Nederlandse Spoorwegen en ProRail. Die afspraken zijn vastgelegd in de beheer- en vervoerconcessie. De nieuwe concessies met NS en ProRail bevatten prikkels om de prestaties op het spoor te verbeteren in het belang van reizigers en goederenvervoerders.

NS en ProRail moeten op grond van de contracten beter met elkaar én met andere partijen in de spoor- en OV-sector gaan samenwerken. Zo moet NS volgend jaar het aantal verstoringen van de treindienst verminderen, zorgen voor betrouwbare verbindingen van deur tot deur en genoeg ruimte in treinen voor reizigers.

Minder verstoringen
In de beheerconcessie is vastgelegd dat ProRail verstoringen op het spoor sneller moet oplossen, zodat reizigers, verladers en vervoerders hier zo min mogelijk hinder van ondervinden. De nieuwe regels gelden voor de komende tien jaar.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.